Σε εξέλιξη τα Προγράμματα Κατάρτισης του Προγράμματος – Διαδικασίες Σύστασης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα 2 προγράμματα κατάρτισης που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Δράσης της Πράξης, τα οποία αναμένονται να ολοκληρωθούν περί τα μέσα Ιουλίου.

Το πρώτο αφορά, στη διαχείριση πολιτισμικών πόρων, διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και προώθηση τοπικών προϊόντων, κατά τη διάρκεια του οποίου οι ωφελούμενοι που το παρακολουθούν θα εστιάσουν σε θέματα πολιτιστικής διαχείρισης, προσανατολισμού πολιτιστικής εργασίας, σχεδιασμού, οργάνωσης, διαχείρισης πολιτιστικών σχεδίων και δραστηριοτήτων, καθώς  και προώθησης τοπικών προϊόντων.

Το δεύτερο πρόγραμμα κατάρτισης αναφέρεται στα επαγγέλματα δημιουργικού τομέα και εναλλακτικών τουριστικών και υπαίθριων δραστηριοτήτων, με έμφαση στην αξιοποίηση των τοπικών πλεονεκτημάτων.

Παράλληλα, με την υλοποίηση των 2 προγραμμάτων κατάρτισης, έχει ξεκινήσει η επιχειρηματική συμβουλευτική με τους ωφελουμένους που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν στο πλαίσιο του Μουσικού Χωριού.

spacer