Ηλεκτρονικό Σύστημα Προώθησης

Χάρτης

Προϊόντα

Τα τοπικά προϊόντα, παραμένοντας απαλλαγμένα από φυτοφάρμακα και βιομηχανικούς τρόπους επεξεργασίας, δικαιώνουν στο ακέραιο τις προσδοκίες του καταναλωτή. Στην περιοχή μας ο επισκέπτης θα συναντήσει φυσικά την πασίγνωστη φέτα, αλλά και άλλα προϊόντα με βάση το γάλα, όπως γιαούρτι, ξινόγαλο, βούτυρο και μυζήθρα. Θα γευτεί ακόμη πεντανόστιμα κρέατα, ψητά στη σούβλα ή τη σχάρα σε ανοικτή φωτιά, που θα τα συνδυάσει με τα περίφημα ντόπια κρασιά και τσίπουρα. Άλλες γαστριμαργικές προτάσεις της περιοχής αποτελούν οι πέστροφες των νερών του Αχελώου, οι τραχανάδες, τα όσπρια και οι υπέροχες πίτες.
Για το «κλείσιμο» μιας γευστικής περιήγησης στην γαστρονομία της περιοχής, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γευθεί, φρέσκα φρούτα, μέλι από βουνίσια αγριολούλουδα, σουτζούκι από μούστο και καρύδια, λικέρ, καθώς και ντόπια γλυκά του κουταλιού.

Καταλύματα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΠΥΡΓΟΣ ΑΔΡΑΧΤΙ»

Το ξενοδοχείο Πύργος Αδράχτι (Pyrgos Adrachti), βρίσκεται στο Καστράκι Καλαμπάκας, είναι χτισμένο σε ένα σουρεαλιστικό σκηνικό…

article imageΞΕΝΩΝΑΣ «ΠΕΤΡΙΝΟ»

Μοναδικό αυθεντικό διατηρητέο κτίσμα του 1845, κτισμένο στην αγκαλιά των βράχων των Μετεώρων. 
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ «ΑΦΟΙ ΜΠΑΚΟΥ»

Το ξενοδοχείο Μπάκου είναι ένας παραδοσιακός Ξενώνας στο κέντρο της Ελάτης στα Τρίκαλα σε ένα τόπο με ξεχωριστή φυσική ομορφιά.

article imageΞΕΝΩΝΑΣ «ΚΡΥΠΤΗ»

Νέος διώροφος ξενώνας σε μια ήσυχη γωνιά της Ελάτης, περιτριγυρισμένος από έλατα. 
ΞΕΝΩΝΑΣ «Η ΕΥΤΥΧΙΑ»

Ξενώνας στο «παλαιό χωριό» της Ελάτης, ανάμεσα σε καταπράσινα έλατα, δίπλα από μοναδικής φυσικής ομορφιάς ρυάκι της περιοχής.

ΞΕΝΩΝΑΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Ο ¨ΞΕΝΩΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ¨ τοποθετημένος στο κέντρο της Πύλης, 20 χλμ. από το Περτούλι και την Ελάτη Τρικάλων, ανάμεσα στα βουνά Ιταμος και Κόζιακας αποτελεί μια όαση εξόρμησης για καλοκαιρινές και χειμερινές διακοπές.
article imageΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΦΡΕΤΖΑΤΟ»

Στις παρυφές του όρους Κόζιακα, στην Ελάτη Τρικάλων δημιουργήσαμε έναν ιδιαίτερο ξενώνα με παραδοσιακά υλικά – ξύλο και πέτρα – πού συνδυάζει μοναδικά την ζεστή ατμόσφαιρα με την παραδοσιακή αισθητική του τόπου και φιλοδοξεί να δώσει νέο νόημα στις χειμερινές αποδράσεις.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ «ΤΟ ΓΚΡΕΚΙ»

Τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα-δωμάτια «ΤΟ ΓΚΡΕΚΙ», λειτουργούν ετησίως και βρίσκονται στο κέντρο της Ελάτης Τρικάλων.
article imageΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ «ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΤΗΣ ΕΛΑΤΗΣ»

Εντυπωσιακές πέτρινες τουριστικές κατοικίες που φέτος λειτουργούν για πρώτη χρονιά. 

article imageΚΕΝΤΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ «PINDOS ANDVENTURE CAMP»

Κατασκήνωση δράσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ»

Στις παρυφές του όρους Κόζιακα στην Ελάτη δημιουργήσαμε έναν πολύ όμορφο και ζεστό χώρο χαλάρωσης.

article imageΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΚΟΚΚΙΚΟΣ ΒΡΑΧΟΣ»

Το ξενοδοχείο “Κόκκινος Βράχος” της  Μαρούλας  & της Γιούλης Σίμου είναι ένα ολοκαίνουργο διώροφο παραδοσιακό κτίριο και βρίσκεται στο κέντρο σχεδόν της Ελάτης σε απόσταση 70 μ. από την κεντρική πλατεία.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ»

Στην καρδιά ενός υπέροχου τοπίου σ’ αγκαλιάζει με ιδιαίτερη ζεστασιά και θαλπωρή το «ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ». 
ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ «ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΣ»

Βρίσκεται στην Κρανιά Ασπροποτάμου, μέσα σε ένα καταπράσινο « Αλπικό τοπίο» με υπέροχη θέα, σε υψόμετρο 1250 μ. 
article imageΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΒΙΓΛΑ»

Το ξενοδοχείο «ΒΙΓΛΑ» βρίσκεται στην Πύρρα Τρικάλων μόλις 10 χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου. 

article imageΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΤΟ ΛΙΓΚΕΡΙ»

Το «Λιγκέρι» όνομα από πέτρα. 

article imageΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ «ΠΕΡΤΟΥΛΙ»

Εναρμονισμένο στο ήρεμο φυσικό περιβάλλον, εκεί που λουλούδια και έλατα πιάνουν τη γή κι αγγίζουν τον ουρανό, δημιουργήσαμε το ξενοδοχείο επιπλωμένων διαμερισμάτων «ΠΕΡΤΟΥΛΙ» στο γραφικό χωριό Περτούλι Τρικάλων.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ»

Ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία της περιοχής (ιδρύθηκε το 1963) είναι ταυτόχρονα μια από τις πληρέστερες οικογενειακές επιχειρήσεις στον τουριστικό τομέα. 
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ» – ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

Περπατώντας στα γραφικά στενά του Περτουλίου, αντιλαμβάνεται κανείς το παραδοσιακό και συγχρόνως πολυτελέστατο ξενοδοχείο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ. 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΝΙΑΒΗΣ»

Το ξενοδοχείο βρίσκεται μέσα στην καταπράσινη φύση σε ζεστό και γραφικό περιβάλλον στο Νεραϊδοχώρι Τρικάλων.
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ «ΜΥΘΟΣ»

Σε ένα ιδιαίτερης ομορφιάς ελατόδασος, τα παραδοσιακά  καταλύματα «ΔΙΑΝΘΟΣ», αποτελούν ιδανικό τόπο για όσους θέλουν μια προσωπική σχέση με τη φύση.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΜΠΑΜΠΑΝΑΡΑ»

ΤΟ “HOTEL ΜΠΑΜΠΑΝΑΡΑ” είναι ένα ξενοδοχείο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις.
article imageΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΜΑΓΕΜΑ»

Στο δρόμο που ενώνει το μαγευτικό Περτούλι με το γραφικό χωριό της Χρυσομηλιάς βρίσκεται ο παραδοσιακός ξενώνας «Μάγεμα».

article imageΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΛΕΙΡΙΟΝ»

Ένα πανέμορφο λουλούδι, ένα Λείριο άνθισε στην καρδιά του χειμώνα στις χιονισμένες βουνοπλαγιές της Πίνδου, μέσα στα έλατα, δίνοντας χρώμα και μεθυστικό άρωμα στο Παρθένο τοπίο.

article imageΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΚΡΟΥΠΗ» 

Ξενοδοχείο με δωμάτια με όμορφη θέα, οικογενειακές σουίτες, άνετο πάρκινγκ, ευχάριστο περιβάλλον, σαλόνι με τζάκι, άνετη διαμονή και άμεση εξυπηρέτηση

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΚΟΖΙΑΚΑΣ»

H elegant διακόσμηση και η αύρα της κλασικής πολυτέλειας χαρακτηρίζει τα μοναδικής ομορφιάς δωμάτια του νεόδμητου Κόζιακας suites. 

article imageΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ¨ΓΙΑΜΑΝΔΕΣ¨

Μεγάλο και άνετο το σαλόνι του ξενοδοχείου, προσφέρετε για όμορφες , ζεστές στιγμές  για  όλους εσάς που αναζητάτε  ξεκούραση και ηρεμία στις αποδράσεις σας.
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ «Η ΕΛΕΝΑ»

Το ξενοδοχείο επιπλωμένων διαμερισμάτων «Η ΈΛΕΝΑ», τοποθετημένο μέσα στα καταπράσινα βουνά της Πίνδου…
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΔΡΥΑΔΕΣ»

¨Δρυάδες¨. Ένα όνομα που προέρχεται από τα βάθη της μυθολογίας και συνδέεται με τις αθάνατες Νύμφες των δασών. 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «DOUPIANI HOUSE»

Το Doupiani House, πρόσφατα ανακατασκευασμένο με αυθεντικά υλικά, ξύλο και πέτρα, με σεβασμό στο περιβάλλον των Μετεώρων…

Καταστήματα Εστίασης

ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ «ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΓΕΦΥΡΙ»

Τι να πεις για την περιοχή της Πύλης!
ΤΑΒΕΡΝΑ «ΣΟΥΦΛΙΑΣ»

Καλώς ήρθατε στο Νεραϊδοχώρι.
article imageΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ «ΠΥΡΡΑ ΚΑΙ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ»

Μετά από μια μαγευτική διαδρομή μέσα από αλατόδασος σας περιμένει ενας επίγειος παράδεισος γευστικών απολαύσεων, η παραδοσιακή ταβέρνα » Η ΠΥΡΡΑ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ».

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ»

Το «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ» είναι κτισμένο στους πρόποδες των Μετεώρων σε ένα όμορφο τοπίο. 
ΤΑΒΕΡΝΑ-ΨΗΣΤΑΡΙΑ-ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ «ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ»

Πρόκειται για την πρόταση που σας προσφέρει η ταβέρνα του ¨ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ¨. 
article imageΚΑΦΕΤΕΡΙΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ «ΛΥΧΝΑΡΙ»

Η καφετέρια «ΛΥΧΝΑΡΙ» αποτελεί μια όαση ομορφιάς ανάμεσα στις βουνοπλαγιές του Περτουλίου. 
ΤΑΒΕΡΝΑ – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «Η ΦΩΛΙΑ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ»

Παραδοσιακή ταβέρνα με άνετο πάρκινγκ και απεριόριστη θέα στις κορφές του Κόζιακα.
article imageΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ «ΓΕΦΥΡΑ»

Στο χωριό Πύλη Τρικάλων, δίπλα στον ποταμό Καλογερίτη βρίσκεται το αναψυκτήριο « Η ΓΕΦΥΡΑ». 
ΤΑΒΕΡΝΑ – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «Η ΕΥΤΥΧΙΑ»

Η ταβέρνα «Η ΕΥΤΥΧΙΑ» τοποθετημένη στην είσοδο της Ελάτης εδώ και μισό αιώνα προσφέρει στους εκλεκτούς πελάτες της ένα φιλικό, ζεστό και άνετο περιβάλλον με απολαυστικά φαγητά, της ώρας, όλα στα κάρβουνα και εκλεκτά κρέατα δικής μας παραγωγής.
article imageΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ «ΕΝΤΕΚΑ»

Σ’ ένα όμορφο μικρό χωριό, στους Καλογήρους Τρικάλων, μέσα στο πράσινο, βρίσκετε η ταβέρνα το «ΕΝΤΕΚΑ».

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ – ΤΑΒΕΡΝΑ «ΧΑΜΨΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»

Παραδοσιακή ταβέρνα λίγο έξω από την Ελάτη. Διαθέτουμε άνετο πάρκινγκ και υπέροχη θέα. 
article imageΣΑΛΕ – ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «CASA DI CALO»

Μόλις 10 λεπτά από την Καστανιά, στην τοποθεσία Μακρυγιάννη, βρίσκεται ένα λαμπρό τμήμα της ελληνικής φύσης.

ΨΗΣΤΑΡΙΑ – ΤΑΒΕΡΝΑ – ΠΙΤΣΑΡΙΑ «ΑΡΚΟΥΔΟΤΡΥΠΑ»

Κάνοντας την περιήγηση στον ορεινό όγκο των Τρικάλων, στο χωριό Ελάτη, θα εντυπωσιαστείτε από τις υποδομές που διαθέτει τόσο σε διαμονή όσο και σε φαγητό και διασκέδαση.

article imageΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ «ΚΑΝΑΒΙΑ»

Δημιουργήσαμε στην πανέμορφη Ελάτη ένα παραδοσιακό χώρο…

Αξιοθέατα

Το Ασκληπιείο της αρχαίας Τρίκκης,το αρχαιότερο και σημαντικότερο της Ελλάδας κατά τον Στράβωνα. Πιθανολογείται ότι βρίσκεται κάτω από τη συνοικία Βαρούσι. Προς το παρόν στην περιοχή έχουν ανασκαφεί ρωμαϊκά λουτρά και ψηφιδωτά, καθώς και δημόσιο κτίριο των ελληνιστικών χρόνων με ψηφιδωτό, όπου απεικονίζεται ο βασιλιάς των Ηδωνών της Θράκης Λυκούργος.

Το Φρούριο της πόλης, που κατασκευάστηκε από τον Ιουστινιανό πάνω στην αρχαία Ακρόπολη της Τρίκκης κατά τον 6ο μ.Χ. αιώνα, με τριπλό τείχος. Ανακατασκευάστηκε αργότερα από τους Οθωμανούς, οι οποίοι το 17ο αιώνα τοποθέτησαν και ένα τεράστιο ρολόι πάνω σε πύργο, που συνοδευόταν από μια καμπάνα βάρους 650 κιλών. Το 1936 τοποθετήθηκε άλλο ρολόι από τον δήμαρχο Θεοδοσόπουλο και παραμένει ως σήμερα το σήμα κατατεθέν της πόλης. Στο τρίτο διάζωμα του φρουρίου, από τον πυθμένα ενός πηγαδιού, ξεκινά τούνελ που διέσχιζε το λόφο του Προφήτη Ηλία και κατέληγε στο δρόμο προς Καλαμπάκα. Σήμερα το Φρούριο φιλοξενεί το υπαίθριο θέατρο του Δήμου, ενώ είναι επισκέψιμο το ρολόι με θέα όλη την πόλη.

Το Τζαμί του Οσμάν Σαχ, κτίσμα του 16ου αιώνα σχεδιασμένο από τον Μιμάρ Σινάν. Το τζαμί ονομάζεται και Κουρσούμ Τζαμί από την τουρκική λέξη κουρσούμ, που σημαίνει μόλυβδος, καθώς ο θόλος του είναι μολυβοσκέπαστος. Πίσω από το τζαμί σώζεται το μαυσωλείο του Οσμάν Σαχ, ανεψιού του σουλτάνου Σουλεϊμάν. Κατά την παράδοση ο Οσμάν Σαχ έκτισε το τζαμί, επειδή στα Τρίκαλα θεραπεύτηκε από αρρώστια που τον ταλαιπωρούσε. Το τζαμί σήμερα είναι μνημείο προστατευόμενο από την UNESCO και χρησιμεύει ως χώρος ήπιων εκδηλώσεων.

Η παλιά πόλη, η οποία αποτελείται από τις συνοικίες Βαρούσι και παλιά Μανάβικα. Το Βαρούσι βρίσκεται στις παρυφές του Φρουρίου. Επί τουρκοκρατίας ήταν χριστιανική συνοικία, μέχρι τη δεκαετία του 1930 η αρχοντογειτονιά των Τρικάλων και σήμερα είναι στο σύνολο της διατηρητέα. Τα παλιά βαρουσιώτικα σπίτια κτισμένα μεταξύ 17ου και 19ου αι. και οι πολυάριθμες εκκλησίες αντικατοπτρίζουν την οικονομική και πολιτιστική άνθιση του 18ου και 19ου αι. που ήταν αποτέλεσμα της ανάπτυξης του εμπορίου και της βιοτεχνίας. Το Βαρούσι διακρίνεται για τα όμορφα αρχοντικά με τους περίτεχνους αρχιτεκτονικούς ρυθμούς και τις μακριές μαρκίζες. Στη συγκεκριμένη συνοικία βρίσκονται οι παλαιότερες εκκλησίες της πόλης, οι οποίες βρίσκονται χτισμένες πολύ κοντά η μία στην άλλη. Οι σωζόμενοι σήμερα ναοί είναι των Αγίων Αναργύρων (τοιχογραφίες του 1575), του Αγίου Δημητρίου (πριν το 1588), του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος και του Αγίου Παντελεήμονος (τέλη 16ου – αρχές 17ου αι.), του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου (1674), της Αγίας Μαρίνας (1766), της Αγίας Παρασκευής (1843), της Παναγίας Φανερωμένης ή του Γενεσίου της Θεοτόκου (1849-1853), της Αγίας Επισκέψεως (1863-1877), του Αγίου Στεφάνου (1882) και του Αγίου Νικολάου. Συνέχεια της συνοικίας Βαρούσι μέχρι και την κεντρική πλατεία είναι τα παλιά Μανάβικα, γειτονιά της παλιάς πόλης με χαρακτηριστική, ομοιόμορφη αρχιτεκτονική. Εκεί βρίσκονται μερικές από τις καλύτερες ταβέρνες και καφέ-μπαρ της πόλης.

Ο Λόφος του Προφήτη Ηλία, ένας αξιόλογος πνεύμονας πρασίνου με θέα την πόλη και σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης. Στο συγκεκριμένο λόφο βρίσκεται η εκκλησία του Προφήτη Ηλία (του 1896) το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη θέση Ντάπια και ο Ζωολογικός Κήπος της πόλης που ανάμεσα σε άλλα φιλοξενεί τίγρεις, τσιντσιλά και ιγκουάνα, έμου, στρουθοκαμήλους, άλογα, ελάφια και αρκετά είδη πουλιών.

Ο Ληθαίος ποταμός και η Κεντρική Γέφυρα, η οποία ενώνει την κεντρική πλατεία με τον πεζόδρομο της Ασκληπιού, κατασκευασμένη το 1886 από Γάλλους μηχανικούς. Χαρακτηριστικό και το άγαλμα του Ασκληπιού πάνω στην ομώνυμη γέφυρα του Ληθαίου.

Ο Μύλος Ματσόπουλου, που κατασκευάστηκε το 1884 και σήμερα είναι ιστορικό-βιομηχανικό πάρκο και πολιτιστικό κέντρο.
Το κτήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Ασκληπιού. Την κατασκευή του κτιρίου την ανέλαβε το 1886 η γαλλική κατασκευαστική εταιρεία του δικτύου των σιδηροδρόμων την εποχή της κυβέρνησης του Χαρίλαου Τρικούπη.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός: Το κτήριο της Σ.Μ.Υ. (Στρατόπεδο) Αρχιτεκτονικό και ιστορικό μνημείο νεοκλασικού ρυθμού. Έγιναν επί πρωθυπουργίας Ελευθερίου Βενιζέλου, το 1910, όταν η πόλη ήταν ακόμη ακριτική και προετοιμαζόταν ο Ελληνοτουρκικός και οι Βαλκανικοί πόλεμοι του 1912 – 1913. Από το 1975 φιλοξενεί τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς.

Το δικαστικό μέγαρο: Πέτρινο κτίσμα της τουρκοκρατίας, στο οποίο στεγαζόταν το τούρκικο διοικητήριο. Από το 1915 στεγάζονται τα δικαστήρια της πόλεως.

Τα Παλαιά Ψυγεία-Παγοποιεία Κλιάφα, ένα χαρακτηριστικό βιομηχανικό κτίσμα του 1926, το οποίο ανακαινίστηκε με δαπάνη της εταιρείας, διατηρώντας την αρχιτεκτονική του γραμμή και ένα μεγάλο μέρος του μηχανολογικού του εξοπλισμού. Λειτουργεί σήμερα ως πολιτιστικό κέντρο.

Παράδοση

ΤΣΙΤΣΑΝΕΙΑ

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων κάθε χρόνο το μήνα Αύγουστο πραγματοποιεί στα Τρίκαλα, πολιτιστική εκδήλωση προς τιμήν του Τρικαλινού  μουσικοσυνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΝΔΗΛΑ

Το Καστράκι έχει παλαιά και πλούσια ιστορία. Διατηρούνται μέχρι σήμερα πολλά έθιμα, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει η αναρρίχηση με σκοινί στο εκκλησάκι του Αη – Γιώργη του Μανδηλά, που βρίσκεται (προσιτή δυστυχώς μόνον για τους ικανούς αναρριχητές) στα ερείπια  της Ι. Μ. Αγ. Γεωργίου Μανδηλά.
Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ

Το Γαρδίκι έχει συνδεθεί με το πανηγύρι που διοργανώνουν οι κάτοικοι τον Δεκαπενταύγουστο, όπου συγκεντρώνονται οι απανταχού Γαρδικιώτες αλλά και πολλοί επισκέπτες με αποτέλεσμα να «βουλιάζει» το χωριό από κόσμο. Το πανηγύρι κρατά τρείς μέρες στην πλατεία του χωριού.
ΜΕΤΕΩΡΑ ΤΕΧΝΗΣ

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμπάκας «ΜΕΤΕΩΡΑ ΤΕΧΝΗΣ»  είναι ένας πολιτιστικός και πνευματικός θεσμός που αναδύθηκε μέσα από την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας και πραγματοποιούνται κάθε Καλοκαίρι στη Καλαμπάκα και στα Δ.Δ του Δήμου.
Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ

Την πρώτη ημέρα πραγματοποιούνται ομιλίες σε σχέση με τα αγροτικά θέματα. Τη δεύτερη ημέρα πραγματοποιούνται  μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και αναβίωση τοπικών εθίμων.
«Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ» – ΠΑΛΑΙΟΚΑΡΥΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Στις 6 Αυγούστου ο Δήμος Πύλης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοκαρυάς  διοργανώνουν τη ΓΙΟΡΤΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ στο Νερόμυλο της Κάτω Παλαιοκαρυάς.
article imageΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ

Τον Οκτώβριο  στο ορεινό χωριό Καστανιά  ο Δήμος Καστανιάς διοργανώνει τη «Γιορτή Κάστανου».

ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ

Συνεταιρισμός Πύλης διοργανώνει την «Γιορτή των Μελισσοκόμων».
«Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΣΙΩΝ

Το Μάιο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκεπαριωτών “Οι Βρυσοπούλες” διοργανώνουν τη ΓΙΟΡΤΗ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑΣ στη θέση Μολυβαδιά Σκεπαρίου.
«ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΑΣΙΩΤΩΝ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΣΙΩΝ

Στα Χάσια κάθε Ιούνιο στο ασκηταριό του Άγιου Θεοδοσίου στο  χωριό Γάβρο   πραγματοποιείται   το Αντάμωμα των Χασιωτών. 
article imageΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ

Η Γιορτή  της Πίτας  πραγματοποιείται τον μήνα Αύγουστο στην Πύλη.   Και  έχει ως στόχο την ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων και των γαστρονομικών συνηθειών της περιοχής.

Eπιχειρήσεις εναλ/κού τουρισμού

Η Trekking Hellas Δυτικής Θεσσαλίας είναι εταιρεία παροχής υπηρεσιών εναλλακτικού τουρισμού, μέλος του ομίλου επιχειρήσεων Trekking Hellas. Ιδρύθηκε το έτος 2000 με σκοπό την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών εναλλακτικού τουρισμού και συγκεκριμένα στην υλοποίηση εκδρομικών προγραμμάτων με σπορ στη φύση, εταιρικών διοργανώσεων και περιβαλλοντικών εξορμήσεων στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας.
Η έδρα και τα γραφεία της εταιρεία βρίσκονται στην Κρηνίτσα Τρικάλων. Επίσης διαθέτει κτιριακές εγκαταστάσεις για την υλοποίηση των προγραμμάτων και συγκεκριμένα βάσεις rafting στη θέση Τρία ποτάμια στην περιοχή του Ασπροποτάμου και στην Διάβα Καλαμπάκας, βάση cayak και παραλίμνιων δραστηριοτήτων στην πλαζ Πεζούλας στη λίμνη Πλαστήρα και παιδική κατασκήνωση στην Χρυσομηλιά Τρικάλων.
Τα στελέχη-συνοδοί δραστηριοτήτων της εταιρείας είναι άτομα πιστοποιημένα ως προς τις δραστηριότητες που υλοποιούν, είναι γνώστες των κανόνων ασφαλείας καθώς και την παροχή πρώτων βοηθειών.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Σαμούρης Ρωμανός: 6979449876
Σαμούρης Θανάσης: 6977 451953
Τηλ.γρ: 24310 87964, fax: 24310 87794
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Κρηνίτσα
ΤΚ 42100 Τρίκαλα
Email: thessalia@trekking.gr

Οn-line κρατήσεις & αγορές

Εισαγωγή ημερομηνίας για κράτηση:

Aναζήτηση προιόντος:


Error: Connection to server lost